Актуелно

Обележено 214 година чегарске битке

Код споменика на Чегру код Ниша одржана је државна церемонија поводом обележавања 214. годишњице Битке на Чегру, коју је предводио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић.

После парастоса чегарским јунацима који су служили свештеници Епархије нишке и владика Арсеније, венце на споменик положили су, у име Републике министар Селаковић, у име града градоначелница Ниша Драгана Сотировски, председница Градске општине Пантелеј Наташа Станковић, представници Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова, удружења и организација које негују традиције ослободилачких ратова.

Министар Селаковић поручио је присутнима да је Битка на Чегру уписана у српску историју као једна од највећих у којој су српски јунаци показали храброст и одлучност да дају своје животе у борби за слободу. Стојимо овде пред сенима наших хероја, на слободној и независној српској земљи која данас има руководство на челу са председником Александром Вучићем које управу такву политику води, пажљиво одмерава сваки потез имајући пред собом задатак да сачувамо слободу Србије, а то значи да сачувамо и наше Косово и Метохију као њен саставни део, рекао је Селаковић.

Обележавање годишњице битке на Чегру део је програма јавне градске манифестације „Градска слава свети цар Константин и царица Јелена”.

Још садржаја