Актуелно

Напредују радови на изградњи школе у Лесковику

Мештани Лесковика нису крили задовољство због изградње нове школе на месту старе оронуле и што их брзина извођења радова уверава да ће се њихова деца ускоро наћи под сигурним кровом.

Марина Милојевић из тог места каже да се договор мештана са градоначелницом Ниша Драганом Сотировски и руководством Градске општине Црвени крст поштује.

Њено дете похађа предшколску наставу која се изводи привремено у градском објекту намењеном окупљању мештана.

Наша деца ће овде у школу, неће путовати у Рујник. Путовање у зимским условима је небезбедно, указује она.

Мештанин Звонко Ђокић каже да је он ишао у школу у Лесковику, па његова деца, а сада и његове две унукице.

Видела сам током посете Лесковику у Градској општини Црвени крст задовољне родитеље чија ће деца у нову школу која се гради и коју ћемо опремити. Нова школа обезбедиће да мештани не одлазе из Лесковика, већ да се врате и они који су отишли, да се у том месту не смањује већ да се повећава број становника, рекла је градоначелница Ниша.

Са председником Градске општине Црвени крст Мирославом Милутиновићем и сарадницима разговарала је са грађанима како да се обезбеди довољно воде током читаве године. Истиче да договором можемо, корак по корак, све да постигнемо.

Успешно решавамо све договорене приоритете у Градској општини Црвени крст, указује Милутиновић и напомиње да ће од наредне школске године у новој школи бити више предшколаца и ђака у клупама него што је то сада случај.

Још садржаја