Актуелно

Настава у природи: како то раде ђаци из Ниша, Анкаре и Калиманештија

Учити се може на разним местима. Ученици ОШ „Радоје Домановић“ из Ниша, „Хасан Полаткан“ из Анкара (Турска) и „Сербан Вода Кантакузино“ из Калиманештија (Румунија), изабрали су наставу у природи.

„Савремено доба и технологија стварају несрећну и асоцијалну децу коју је тешко мотивисати. Циљ пројекта је повећати љубав према школи, учинити часове занимљивијим, омогућити ученицима бољу интеракцију, како са вршњацима тако и са наставницима. Часови у природи ће све ово омогућити“, кратак је резиме Еразмус+пројекта у коме учествују три школе.

Ученике и њихове наставнике примила је градска већница за образовање проф. др Марија Ранђеловић која им је пожелела добродошлицу, пријатан боравак у Нишу и добре резултате у остваривању циљева пројекта.

Уместо часова у учионици, биће их у школској башти, где ће гајити воће, поврће, лековито биље. Сваке недеље два различита одељења биће у башти, наводе учесници у пројекту.

Уз рад и сарадњу, размену знања и дружење све ће бити занимљивије и интересантније, а школа неће бити досадно место, порука је пројекта у коме учествују три школе са својим ђацима и наставницима.

Још садржаја