Актуелно

На захтев станара Хомољске улице уређен међублоковски простор

Мештани зграде у Хомољској улици добили су уређен међублоковски простор после сусрета са градоначелницом Ниша Драганом Сотиривски на њихов позив, а на асфалт испред улаза у зграде, кажу, нису чекали дуго. Завршено је и више него што су се договорили, додали су током сусрета са градоначелницом која их је поново посетила са сарадницима да види да ли је све урађено како су се договорили.

Према речима Владиславе Ивковић, помоћнице градоначелнице Ниша, ту није крај свим активностима. Ускоро ће бити постављена и јавна расвета у складу са захтевима станара. „Паркинг сервис“ ће у наредним данима поставити стубове јавне расвете и омогућити да овај простор буде осветљен и да га грађани користе и у вечерњим сатима.

Професионална управница ових зграда Виолета Ђорић каже да је већ неколико дана након што су радови договорени они и започети, а цео простор је врло брзо уређен. Она додаје да је поред асфалтирања тог простора уграђен и одвод за падавине, одвезен је шут који је ту стајао годинама, орезано је дрвеће.

Станари ће добити и паркинг, који ће плаћати, али због зонирања неће бити стално окупиран од стране других возача.

На захтев станара „Паркинг сервис“ ће прво извршити техничко регулисање и обележавање паркинг-места, а потом на захтев станара вршиће се зонирање, уколико станари буду имали жељу и потребу за тим. Зонирање овог и сваког дела унутар међублоковске површине ће утицати на растерећење паркинга, а паргинг места ће бити намењена превасходно станарима зграда који ће уз личну карту и возачку дозволу добити повлашћену месечну карту.

Када радови буду завршени, радници ЈКП „Медиане“ ће овај простор улепшати уређењем зелене површине и постављањем мобилијара.

Још садржаја