Актуелно

На Међународни дан породице у Пантелеју отворен нови вртић за 150 малишана

У ГО Панетелеј отворен је нови вртић „Вишњица“ за 150 малишана. Вртић је отворила министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски са градоначелницом Ниша Драганом Сотировски која је овом приликом истакла да родитељи из тог насеља више неће морати да воде своју децу до неког од вртића у центру града или неком другом насељу. Свечаном отварању вртића присуствовао је и председник Скупштине града Ниша доц. др Бобан Џунић као и директорка ПУ „Пчелица“ Светлана Митић.

Према речима градоначелнице Сотировски вртић у Пантелеју је саграђен у договору са суграђанима који живе у том насељу. Нови простор за малишане помоћи ће скраћењу листе чекања, а са вртићем у Трупалу који ће ускоро бити отворен и са још два вртића која ће бити изграђена листа чекања биће укинута. Она је са поносом истакла да су за четири године изграђена пет вртића.

Министарка Ђурђевић Стаменковски је казала да је изабрала Ниш као град где ће обележити Међународни дан породице.

Она је додала да јој је припала велика част да у Нишу отвори једну овако важну установу за наше малишане у којој ће они да одрастају али и да се на овај начин помаже њиховим родитељима.

Још садржаја