Актуелно

Породица је снага која побеђује изазове

Породица је стуб сваког друштва и само са јаком породицом друштво може да напредује, порука је трибине која је одржана у Градској кући поводом 15.маја, Међународног дана породица. Учесници трибине су били представници установа и удружења која највише пажње поклањају и највише раде са породицама решавајући са њима изазове пред којима се оне налазе, а трибини је присуствовала заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић.

Према речима Душице Давидовић без здраве породице нема здравог друштва, а да би се изградила на здравим основама и очувала, потребно је да је држимо на окупу и пружимо јој подршку у свему.

На трибини су говорили представници Центра за социјални рад „Свети Сава“, Развојног саветовалишта Дома здравља Ниш, представници Удружења ДАН, Регионалног центра за породични смештај и усвојење и Регионалне сигурне куће.

Било је речи и о томе шта једну породицу чини здравом али и о томе како помоћи породицама које се суочавају са проблемима да исте реше.

Посебна пажња на трибини је посвећена породицама са децом из спектра аутизма којима је потребна посебна врста помоћи као и породицама у којима је забележено породично насиље са освртом на проблем како овај друштвени проблем смањити.

Још садржаја