Актуелно

Комплекс Електронске индустрије постаће атрактивна бизнис зона

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и министар трговине Томислав Момировић одржали су у Градској кући састанак Радне групе за олакшање и отклањање препрека пословања у оквиру локације “ЕИ Ниш” коју је формирала Влада Србије.

Према речима градоначелнице Ниша договорени су конкретни кораци Града и Владе како би овај простор постао атрактивна бизнис зона. У најкраћем року биће уређене јавне саобраћајнице, паркинг простор, зеленило, како би се створили услови за наставак улагања у комуналну инфраструктуру. Она је истакла да се на овај начин улаже у нову индустријску зону и у нова радна места што ће се Граду вишеструко вратити.

Договорено је и да наредне недеље представници Града одрже састанак са привредницима и заједничким снагама дођу до решења проблема са којима се они тренутно срећу.

Министар Момировић је истако да постоје услови да се на простору некадашњег гиганта ЕИ направи један моћан бизнис „хаб“, који ће генерисати још више запослених, који ће направити помаке и ка циљу да до 2027. године просечна плата буде 1.500 евра. Додао је да верује и да то може да буде најатриктивнија зона за пословање у овом граду.

Он је рекао да је ово нова страница за Ниш и да је само небо граница, јер постоји велики број младих образованих људи који могу да раде у кругу Електронске индустрије.

Радна група за анализу и предлог мера за унапређење пословања Електронске индустрије Ниш – у стечају је формирана од стране Владе Србије.

Још садржаја