Актуелно

Бугарска Враца и Ниш на заједничком пројекту за фондове Европске уније

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима састала се у Градској кући са руководством бугарске општине Враца. Разговарало се о прекограничној сарадњи и аплицирању са заједничким пројектима према фондовима Европске уније. С обзиром да оба града поседују бројне потенцијале за привлачење туриста из региона, Европе и света постигнута је сагласност да је област у којој се може успоставити најбржа могућа сарадња туризам.

Враца има нешто више од 60 хиљада становника, само стотинак километара је удаљена од главног града Софије и има бројне идеје за развој туризма, од адреналинског парка до садржаја намењених рекреативном туризму, рекао је градоначелник Враце Калин Каменов.
Градоначелница Сотировски упознала је госте из Бугарске са потенцијалима нишког краја који такође пружају низ могућности како за екстремне спортове, параглајдинг, тако и за бањски и здравствени туризам. Ниш у првој половини године бележи све боље резултате у туризму и очекујемо да ће до краја године раст броја посетилаца бити све већи, поручила је градоначелница.

Договорено је да се разговори представника два града и туристичке привреде наставе како би се на време сачинила заједничка пројектна идеја за финансирање у оквиру Интеррег ВИ-А ИПА програма Бугарска-Србија 2021 – 2027.

Још садржаја