Актуелно

Ради се нова водоводна мрежа у улици Стојана Новаковића

У току је комплетна реконструкција водоводне мреже у улици Стојана Новаковића која није обнављана више од 50 година. Градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима обишла је радове који теку планираном динамиком. Постојећа водоводна мрежа и прикључне везе у улици су од азбест-цемента и поцинкованих цеви које су дотрајале и биће замењене новим квалитетнијим материјалом од полиетилена чиме ће се избећи чести кварови и губици на мрежи.

Директор Канцеларије за локални економски развој Душан Радивојевић рекао је да се водоводна мрежа обнавља у дужини од 250 метара а да је вредност радова 9.650.000 динара. Тамара Милић, в.д. директорка „Наисуса“ поручила је да ће ово предузеће свој део посла завршити за десетак дана, а после постављања водоводне мреже следи асфалтирање и уређење тротоара, што је у надлежности Дирекције за изградњу града.

В.д. директор Дирекције Зоран Прокић рекао је да се реконструкција инфраструктуре у граду и на селима одвија плански, да се прво обнављају водовод и топловод, тамо где га има, а затим се асфалтира коловоз и уређују тротоари. После улице Стојана Новаковића следе комплетне реконструкције улица Мајаковског, Учитељ Тасине и Зетске.

Још садржаја