Актуелно

Пријем грађана у Градској кући

У Градској кући организован је пријем за Нишлије који су желели да у директном разговору градоначелници Ниша Драгани Сотировски и њеним сарадницима изложе своје проблеме и чују решења.

Било је и суграђана који су дошли са готовим предлозима како да се унапреди квалитет живота у њиховим насељима.

Градоначелница Сотировски поручила је да су суграђани очи и уши градске власти од којих се из прве руке сазнаје који су то проблеми на терену које прво треба решавати. Стање у буџету града много је боље него ранијих година, убрзано запошљавање као и промена прописа којима се мотивишу инвеститори да граде на ободу Ниша повећало је прилив у градску касу, а то значи више пара за улице, водовод, вртиће, спортске терене и све оно што је Нишлијама неопходно и на шта се на оваквим пријемима највише жале, каже Сотировски.

Помоћница градоначелнице за комунална питања Владислава Ивковић рекла је да је и на овом пријему највише проблема било везано за комуналну инфраструктуру, а пре свега на изградњу водоводне и канализационе мреже што показује колико се град шири и добија све више нових становника.

То је потврдила и начелница Управе за финансије Нина Илић која је саопштила податак да је у Нишу у односу на 2022. годину сада између шест и седам хиљада пореских обвезника више, а већи буџетски приходи значе и брже решавање комуналних проблема.

Још садржаја