Актуелно

Уручени уговори о подршци града пројектима из културе за 2024. годину

Уговоре о пројектима из области културе које ће у овој години суфинансирати Град Ниш, градоначелница Драгана Сотировски уручила је у Градској кући појединцима и представницима удружења. Комисија за избор пројеката у култури, одлучила је да ове године подржи 39 пројеката и још седам за мобилност субјеката у култури. За суфинансирање пројеката Град Ниш је у 2024. години определио укупно 6.600.000 динара. Додели уговора присуствовала је и Адриана Анастасов, градска већница ресорно задужена за културу.

Градоначелница Сотировски је свима честитала на креативности коју су показали, јер где год да реализују своје пројекте они презентују Град Ниш на најлепши начин, са много љубави коју су уложили, а што се из њихових пројеката и види, а Град ће увек подржати идеје које промовишу културу града широм Европе и света.

Комисија је изабрала пројекте из готово свих области културе, књижевности, музике, уметничке игре, филмске уметности итд. Подржани су пројекти који негују традицију и културно наслеђе, било да су то наступи фолклорних ансамбала или пројекти који презентују културно наслеђе националних мањина које живе на територији нашег града,Рома, Македонаца, Чеха…

Још садржаја