Актуелно

Град помаже скупштине станара да поправе лифтове, кровове, фасаде

Управници 21 стамбене заједнице добили су помоћ Града Ниша за санацију лифтова, кровова и фасада у њиховим зградама. Уговоре је управницима уручила градоначелница Ниша Драгана Сотировски, а са новцем који су стамбене заједнице добиле биће решени неки од проблема који су вишедеценијски.

Укупан број пријава стамбених заједнице у 2023.години је 96 од чега је 60 одобрено за финансирање . У првом пресеку, у 2023. години, закључено је 39 уговора са стамбеним заједницама.

Градоначелница Сотировски је истакла да је брига за сваког човека најважнија и због тога је одлучено да се формира Фонд за помоћ стамбеним заједницима. Ниш је једини град у Србији који на овај начин помаже својим грађанима. Она је додала да ће уз подршку Града и новца који су стамбене заједнице саме обезбедиле у кратком року санирати проблеме које имају.

Град учествује са трећином од укупног износа које су стамбене заједнице навеле када су се јавиле на конкурс, а највише што могу да добију је милион динара.

Највише пријава поднели су грађани са територије ГО Медијана, а највеће интересовање било је за поправку кровова, затим лифтова и фасада.

Укупан износ уговорених субвенција је 19,5 милиона динара.

Још садржаја