Актуелно

Отворена реконструисана пијаца „Криве ливаде“ на Булевару Немањића

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски, председник ГО Медијана Небојша Коцић и директор ЈКП „Тржница“ Горан Ђорђевић пресецањем врпце свечано су отворили реконструисану пијацу „Криве ливаде“ на Булевару Немањића чије су отварање са нестрпљењем чекали и продавци и купци.

Пијаца је наткривена, са платоом од бетона и са посебним осветљењем. Изграђене су и помоћне саобраћајнице за снабдевање продаваца. Уграђен је противпожарни систем као и камере што ће пијацу учинити сигурнијом.

Градоначелница Сотировски је истакла да су Нишлије добиле модерну пијацу која постоји 50 година и никада није реконструисана, а први утисак је да су задовољни и купци и продавци. Она је додала да ће Град који се шири добити још неколико нових пијаца. Ускоро ће бити отворена пијаца у ГО Пантелеј, а пијаца ће се градити и на Леденој стени.

Према речима председника ГО Медијана Небојше Коцића пијаци „Криве ливаде“ гравитира више од 30.000 људи. На пијаци ће постојати и ноћни маркет који ће радити 24 сата и налазиће се у склопу пијаце.

Директор ЈКП „Тржница“ Горан Ђорђевић је истако да су радови на реконструкцији пијаце мало убрзани како би она била отворена пре наступајућих празника јер је жеља свих била да се грађани за Ускрс потребним намирницама снабдеју на новој пијаци. Он је додао да ће сада овај део града бити много боље снабдевен пољопривредним производима и робом.

Пијаца је исте површине као што је и била, простире се на површини од 43 ара. Има 140 робних и 126 пољопривредних тезги. Радно време пијаце је до 16 сати зими и 17 лети, међутим пошто је ова пијаца добро осветљена, сада може да ради и у вечерњим сатима.

Још садржаја