Актуелно

У Нишу ће још 300 кућа и станова бити енергетски ефикасније

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски уручила је 300 уговора суграђанима за мере енергетске санације кућа и станова. Домаћинства су се јављала за средства за фасаду, за набавку топлотних пумпи, соларних панела и колектора за топлу воду, али је највише било оних који мењају столарију.

Градоначелница Сотировски је истакла да је Град и ове године конкурисао код Министарства енергетике за одговарајућа средства како би, уз помоћ новца који и сам издваја из буџета, помогао суграђанима да енергетски заштитете своје домове. Најавила је и новину, субвенције за социјално угрожене породице биће од сада 90 посто.

Она је додала да је до сада, кроз различите програме енергетске ефикасности Град помогао да 700 породица у Нишу добије ову врсту помоћи јер брига о човеку најважнија.

Иван Павловић из КЛЕР-а истиче да су се грађани највише јављали за замену столарије и укупно је 160 наших суграђана добило средства за ову меру. Затим следе топлотне пумпе, јавило се њих 15, а за фасаде 11 домаћинства. Било је и велико интересовање за набавку соларних панела и колектора за припрему топле воде у домаћинствима.

Још садржаја