Актуелно

Недеља борбе против дистрофије обележена у Нишу у Градској кући

Централна активност, коју је организовао Савез дистрофичара Србије у оквиру обележавања Недеља борбе против дистрофије, а у оквиру кампање „Србија без баријера – инклузивна Србија“, одржана је у Нишу. Циљ овогодишње Недеље борбе против дистрофије је да се укаже на значај инклузије у образовању и обезбеђивање пристучаности за сву децу и младе у основним, средњим, вишим школама и факултетима у Србији.

То је истакла и заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић која је додала да је јако важно да се ова деца укључе у инклузивно образовање.

Јулијана Станисављевић из Сектора за заштиту особа са инвалидитетом истакла је да је инклузивно образовање један од основних предуслова да особе са инвалидитетом и особе из маргинализованих група буду у потпуности укључене у друштвени и економски живот.

Из Удружења дистрофичара у Нишу поручују да у сарадњи са школама могу да обезбеде да деца буду укључена у редовну наставу. Потребно је само да школе обезбеде приступаност учионицама, да се оне налазе нам првом спрату и да нема кабинетске наставе.

Још садржаја