Актуелно

Светосавска награда Факултету уметности, Студентском културном центру и др Натали Стојиљковић

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски честитала је Факултету уметности у Нишу и Студентском културном центру Ниш велико признање, Светосавску награду за 2023. годину коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а уручена је добитницима на Савиндан. Др Натали Стојиљковић је међу награђеним појединцима.

Честитајући добитницима престижну награду градоначелница Сотировски истакла је да је то доказ да су ове образовне установе, свака на свој начин, обогатиле културни живот града. Додала је да је награда коју су добили доказ да су посвећени образовању младих који су будућност нашег града и земље, негујући у тој мисији дух светосавља. Чувари су дела Светог Саве и најбољи промотери града у држави и у свету.

СКЦ Ниш је награђен за обухват ученичке и студентске популације у осмишљавању и реализацији културних садржаја.На годишњем нивоу СКЦ Ниш организује око 300 културно-уметничких програма, од којих је велики број директно везан за Универзитет у Нишу и Град Ниш.

Факултету уметности у Нишу награду је добио за изузетан допринос развоју уметничког високог образовања, наводи се у образложењу. Својим радом факултет значајно обогаћује културну сцену Ниша и региона.

Међу добитницима Светосавске награде је и др Натали Бубањ Стојиљковић која 15 година води Летњу школу хемије на ПМФ – у коју је основала.

Још садржаја