Актуелно

Развијање локалних услуга за децу и породице

Град Ниш је уз подршку програма ПРО и УНИЦЕФ-а организовао први интерсекторски састанак за Нишавски округ и представнике свих релевантних институција и локалних самоуправа у програму „Развијање и унапређивање локалних услуга за децу и породице уз подршку УНИЦЕФ-а“. Иначе, Град Ниш и општине Нишавског округа учествују у програму „ПРО , локално управљање за људе, природу и друштво”. Састанку је присуствовала заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић.

Према речима заменице градоначелнице Ниша, циљ састанка је да се унапреди и пружи подршка породицама које имају децу са тешкоћама и сметњама у развију, али и да се примене иновативне услуге дневног боравка, помоћ у кући , саветовалишта за породице уз подршку Дома здравља и развојног саветовалишта и релевантних установа које раде са овом популацијом.

У оквиру овог пројекта запослени у локалним самоуправама стекли су вештине и знања потребна за креирање политика које ће на свеобухватан начин подржавати развој и остваривање права деце. Када потребе деце постану приоритет стварамо услове у којима свако дете има прилику да напредује.

Састанку су присуствовали представници релевантних институција из шест општина Нишавског управног округа.

Још садржаја