Актуелно

Авио – бомба измештена из града и успешно уништена ван Ниша

Акција измештања авио – бомбе из НАТО бомбардовања које је пронађена на локацији у улици Александра Медведева на месту где је почела изградња нове зграде Научно – технолошког парка успешно је измештена и уништена на безбедној локацији ван града.

Акцију измештања бомбе пратили су градоначелница Ниша Драгана Сотировски, командант Градског штаба за ванредне ситуације заједно са свим члановима Штаба, Ненад Станковић, градски већник ресорно задужен за ванредне ситуације и в. д. помоћника министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић. Акцијом је руководио начелник Управе за ванредне ситуације у Нишу Срђан Митровић.

Након завршетка акције градоначелница Сотировски је потврдила да је бомба успешно измештена са места где је пронађена и да је евакуисаним грађаним из насеља Стеван Синђелић већ у 10 сати дозвољен повратак у њихове домове.

Бомба је пребачена на локацију удаљену од града где је успешно уништена.

Евакуација становиншта изведена је без икаквих проблема. Грађани су показали висок степен сарадње. Евакуисано је 1.300 људи, 1.280 њих је самостално напустило насеље, док је 20 смештено у просторије које је обезбедио град Ниш.

Према речима начелника Управе за ванредне ситуације у Нишу Срђана Митровића, бомба која је пронађена 15. априла код Научно-технолошког парка у Нишу има чак 430 килограма експлозива у себи. Ради се о бомби МК 84 из НАТО агресије дужине око 384 центиметара.

Још садржаја