Актуелно

Отворене Спортске игре младих у знаку фер-плеја и дружења

У ОШ „Душан Радовић“ градска већница ресорно задужена за образовање др Марија Ранђеловић свечано је отворила 11. Спортсе игре младих и упалила Пламен приајтељства заједно са директорком Спортског центра Чаир Бранком Аранђеловић.

У шест такмичарских дисциплина такмичило се близу 600 ученика из 26 нишких основних школа.

Отварајући Спортске игре младих др Марија Ранђеловић је истакла да је овогодишњи слоган игара „Пружи руку, не подмећи ногу“. На спортским такмичењима деца се уче фер-плеју, игри и толеранцији што је јако важно у тренутку када се боримо против вршњачког насиља.

Сви учесници истичу да је најважније дружење и фер-плеј, али ипак, очекује се понављање прошлогодишњих добрих резултата и пласман на следећи ниво такмичења, додала је др Марија Ранђеловић.

Неке од игара у којима се малишани надмећу су између две ватре, трка на 60 метара, баскет 3×3, мали фудбал, Цоца-Цола куп, одбојка, а све то у конкуренцији дечака и девојчица.

Победници са ових такмичења стичу право учешћа на Регионалном турниру које ће се одржати у Бору у јуну.

Бранка Аранђеловић, координаторка Спортских игара младих за Ниш је нагласила да је задовољство организовати овакав скуп где се такмиче не само спортисти, већ и деца рекреативци.

Деца кроз оваква надметања уче да се друже али и како да се понашају и у поразу и у победи, да пруже руку пријатељства и подрже једни друге.

Још садржаја