Актуелно

Форум младих научника десети пут у Нишу

Јубиларни, 10. Форум младих научника одржан је на Универзитету у Нишу. Форум је отворила супруга председника Србије Тамара Вучић. Отварању је присуствовала и градоначелница Ниша Драгана Сотировски као и министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић, ректор Универзитета у Нишу, представници Војске Србије и многобројне званице.

Овогодишњи Форум младих научника одвијао се под слоганом „деценија знања“.

Отварајући Форим Тамара Вучић је поручила да је Србија добро место за научни рад и позвала је младе да се образују. Поручила им је и да буду добри и племенити људи, и да не забораве ко су и одакле су.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски, поздрављајући присутне подсетила је шта све држава и Град Ниш чине како би подржали младе образоване људе. Град сваје године додељује стипендије средњошколцима и студентима, награђује најбоље такмичаре из основних и средњих школа, успешно ради Канцеларија за младе а Ниш је други град у Србији који ће отворити Омладински центар.

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић је нагласила да је наука важна за будућност јер ни једна област више не може да се развија без науке.

На овогодишњем Форуму присутнима се обратило и пет младих и талентованих људи и то: Сандра Вељковић са Електронског факултета у Нишу, Лазар Стошић са Мединцинскг факултета у Нишу, Драгана Граховац са Технолошко – металуршког факултета у Београду, Јован Здравковић, ученик Гимназије „Бора Станковић“ у Нишу и Јана Ристић из Гимназије „9.мај“ у Нишу.

Још садржаја