Актуелно

Отворен нови погон Компаније „Спинтек“ из Хонг Конга у Нишу

На простору некадашње ЕИ отворен је нови погон компаније „Спинтек“ из Хонг Конга. Нови погон је са власником и директорима ове компаније отворила градоначелница Ниша Драгана Сотировски у присуству многобројних званица, представника Града и ове кинеске компаније која је у проширење производње улажила пет милиона евра.

Градоначелница Сотировски се захвалила пријатељима из Кине што су изабрали Ниш за место где ће се фабрика развијати и ширити. Додала је да, захваљујући подршци привредног развоја Ниша председника Александра Вучића, ова фабрика у Нишу послује од 2018. године, а да одлука да остану у граду и прошире производњу показује да је Ниш град са повољним пословним окружењем и добар партнер.

Она је посебно истакла значај домаћих и страних инвеститора који су, уз подршку државе, допринели повећању броја запослених којих је за 10 година 30.000 више.

Један од власника компаније, Стивен Чан је поручио да обележавају и 20 година рада. Посебно је истакао да отварање новог погона показује и пријатељство и сарадњу кинеског и српског народа која се огледа на привредном али и на образовном и културном плану.

Компанија се баве производњом прецизних металних зупчаника, пужних преносника, осовина, навојних вретена и осталих делова за аутомобилску индустрију и медицинску опрему.

Још садржаја