Актуелно

Одржан јавни родитељски састанак: „Свако дете има право да одраста здраво“

У Нишу је у Научно технолошком парку одржан трећи јавни родитељски састанак у оквиру пројекта „Свако дете има право да одраста здраво“. Министарство здравља и Министарство спорта потписали су Меморандум о сарадњи у оквиру пројекта који има за циљ јачање развојног система физичког и здравственог васпитања и спорта у Републици Србији. Састанку је присуствовала и министарка просвете др Славица Ђукић Дејановић.

Суштина пројекта је да деца сваког дана имају физичко и здравствено васпитање као облик неговања здравља, јачања психофизичке кондиције, отпорности и једног од облика борбе против нежељених понашања код извесног броја деце, казала је министарка просвете.

Александар Стојичић, градски већник, је истакао да се пројекат реализује у три нишке школе, а да је Ниш, поред Новог Сада у Уба, један од домаћина јавних родитељских састанака.

Татјана Медвед, истакнута репрезентативка у рукомету, председница Пододбора за спорт Скупштине РС, нагласила је да је ово начин да се скрене пажња на значај физичке активности посебно код деце у узрасту од четири до 12 година, али и спортских лекарских прегледа.

Пројекат ће се реализовати у 95 школа и 194 одељења.

Још садржаја