Актуелно

Обнавља се пут од Јелашнице до излетишта Бојанине Воде

Љубитељи природе који радо посећују излетишта у околини Ниша ускоро ће до Бојаниних вода у подножју Суве планине долазити и брже и лакше јер је у току обнова пута који од Јелашнице води до излетишта. Радове је обишла градоначелница Ниша Драгана Сотировски са председником ГО Нишка Бања Душаном Живковићем а дочекало их је пријатно изненађење. Осим што радови планирано теку, пут ће изгледати сасвим другачиије јер ће бити шири.

Према речима градоначелнице Сотировски обнова пута до познатог излетишта на само 19 километара од Ниша и у непосредној близини Нишке Бање договор је са мештанима села кроз која пут пролази. Она је додала да Град ради на томе да изгради инфраструктуру како до познатих излетишта тако и до културно-историјских споменика и припродних лепота које привлаче туристе.

Душан Живковић, председник ГО Нишка Бања додаје да је добар пут до Бојаниних вода од вишеструког значаја како за Ниш и Нишку Бању тако и за житеље села, Горња и Доња Студена и Чукљеника чији житељи желе да се баве сеоским туризмом, а добра веза са градом и Бањом им отвара могућности за то.

Још садржаја