Актуелно

Уручене градске стипендије најбољим средњошколцима и студентима ромске националности

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски уручила је градске стипендије најбољим средњошколцима и студентима ромске националности. Уговоре о стипендирању добило је 50 средњошколаца и 7 студената који су испунили услове конкурса, али је ове године било много више пријављених кандидата. Ово је четврта година заредом како Град Ниш стипендира ученике и студенте ромске националности.

Градоначелница Сотировски је поздрављајући стипендисте поручила да је обрадована чињеницом да је ове године веће интересовање стредњошколаца и студената ромске националности за стипендије. То је добар знак јер је Град на прави начин мотивисао ове младе људе да уче и да се школују. Прави су пример својим сународницима и вршњацима да наставе школовање, да завршавају средње школе и факултете и тако граде бољи живот, помажу својим породицама и свом граду.

Андрија Куртић је студент Факултета уметности и каже да га радује то што је Град препознао њихов труд и рад и наградио их због тога. Намерава да после студија остане у свом граду, али поручује средњошколцима да не одустају од факултетског образовања.

Вук Јовановић је ученик Медицинске школе „Др Миодраг Лазић“ и рекао је да му је значајна подршка Града. Новац ће искористити да се прошири своје знање, а жели да заврши још један смер, општи, у Медицинској школи. Вршњацима поручује да не одустају од школовања, а њихов рад и труд се увек исплати.

Још садржаја