Актуелно

Новац од Купа „Радивој Кораћ“ биће уложен у спортску инфраструктуру

Град Ниш је од организације кошаркашког Купа „Радивој Кораћ“ ове године остварио добит од 38,9 милиона динара што је готово двоструко више него пре две године , истакнуто је на завршној конференцији у Градској кући. Према речима градоначелнице Ниша Драгане Сотировски новац од Купа биће уложен у спортску инфраструктуру и кошаркашке клубове, а потпредседник Кошаркашког савеза Србије Душан Пројовић је додао да је највише добити било од продаје карата.

Градоначелница Сотировски је истакла да верује да ће Град Ниш и наредних година да се избори да буде домаћин Купа „Радивој Кораћ“ и да ће се на томе озбиљно радити, а у прилог Граду иде и потврда свих да нигде не постоји тако добра спортска атмосфера као у Нишу.

Од остварене добити 19 милиона динара биће распоређено и то 9 милиона за кошаркашке клубовима и спортске организације, док ће 10 милиона бити уложено у спортску инфраструктуру.

Потпредседник Кошаркашког савеза Србије Душан Пројовић истако је да је ове године удвостручен приход од маркетинга и да је прилог од продаје карата значајно увећан.
Додао је да су утакмице гледали и млади кошаркаши, учесници ратова и даваоци крви али да су гости Купа били и малишани са Косава и Метохије.

После званичног дела конференције за новинаре, Пројовић је уручио признања за организацију Купа које је у име Града Ниша примила градоначелница Сотировски. Признање је уручено и Владислави Ивковић, потпредседници Организационог одбора. Градоначелница се у име Града признањима захвалила Спортском центру Чаир и Спортском савезу.

Још садржаја