Актуелно

У Нишу обележена 25. годишњица од почетка НАТО бомбардовања

У Спомен капели жртвама ратова и на Споменику жртвама НАТО агресије, представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, градских општина, државних институција, војске, удружења грађана и борачких удружења као и чланови породица погинулих, положили су венце и цвеће како би одали почаст страдалима. Венце су у име Града положили градоначелница Ниша Драгана Сотировски, председник Скупштине града Ниша доц. др Бобан Џунић и градски већник Ненад Станковић.

Од агресије НАТО алијансе на СР Југославију прошло је 25 година, четврт века је дуг период, али тих 78 дана који су били најтежи у историји Србије па и Ниша не могу се заборавити.

Градоначелница Ниша, заједно са представницима града, истакла је важност мира у којем данас живимо и потребу да се младим генерацијама објасни контекст и значај тог периода за будућност земље.Потребно је да знају колико су мир, стабилност и независност земље важни за нашу будућност.

Према речима председника Скупштине града Ниша доц. др Бобана Џунића ово је само симболичан начин обележавања јер сваког дана мислимо на те жртве, сваког дана се сећамо тога, сваког дана нам је то у срцу и у глави. Ово је само подсећај на те дане и опомена да се то никад више не деси.

Још садржаја