Актуелно

Ниш бележи све већи број туриста

Да ли се број туриста који посећују Србију повећава, да ли је југ централне Србије привлачан за туристе и шта је то што их доводи у овај део земље питања су на која су туристички посланици покушали да одговоре на 13. Туристичком форуму Србије који се одржава у Нишу и који је привукао велики број туристичких посланика из Србије и региона.

Отварању форума присуствовали су и помоћници министра за туризам и омладину, Немања Радовић и Дуња Ђенић. Истовремено је обележен и 27. септембар, Светски дан туризма.

Адриана Анастасов, градска већница ресорно задужена за туризам је на отварању форума истакла да је прошла година била рекордна за Ниш са око 150.000 туриста и скоро двоструким бројем ноћења, а у односу на прошлу годину ове године се бележи 30 одсто више туриста.

Додала је да Ниш бележи рекордне резултате захваљујући свом културно-историјском наслеђу, фестивалима и културним дешавањима али и подршци коју има од Владе Србије.

Немања Радовић, помоћник министра је нагласио да се планира да се у Нишу изгради визиторски центар у оквиру Археолошког налазишта Медиана и да је он важан да се заокружи понуда коју Ниш има. Посебно привлачне могу да буду винске руте које већ постоје, или да се направе нове.

Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић казала је да је Ниш атрактиван за туристе, како стране, тако и домаће. На првом месту се истичу културно-историјске знаменитости, које су овде више него бројне и увек атрактивне посебно за иностране туристе, такође богатство природе и активног одмора и наравно гастрономија, јер када сте у Нишу увек се добро једе.

Још садржаја