Актуелно

На 11.међународном Гастро-туристичком фестивалу Ниш угостио куваре из 13 земаља

У Нишу се и ове године одржава међународни Гастро- туристички фестивал, традиционално такмичење у куварству у 8 такмичарских дисциплина. Фестивал је свечано отворила помоћница градоначелнице Ниша за међународну сарадњу Јована Митић. Организатор такмичења је Удружење угоститељских и туристичких посленика Зоран Мирашевић-Ниш, а покровитељ је Град Ниш.

Обраћајући се учесницима и великом броју посетиоца фестивала Митић је истакла да Ниш постаје све пожељнија туристичка дестинација, а да ова и сличне манифестације доприносе бољем упознавању нашег града и размени културних вредности и традиције. Ту свакако спада и гастрономија.

Овогодишњи, 11.међународни Гастро-туристички фестивал привукао је кулинаре из 13 земаља из целог света, а за такмичарски део пријавило се и 16 стручних школа и факултета из земље и региона. На фестивалу се очекује преко 400 такмичара.

Анчица Димитријевић, председница Удружење угоститељских и туристичких посленика Зоран Мирашевић-Ниш истиче да ће куваре у такмичарском делу оцењивати реномирани кулинари, Стево Карапанџа , Ненад Главнић-Лепи Брка , Иулиа Драгут, Жељко Бремец, Мирацеа Тодерас и многа друга врхунска имена.

За посетиоце фестивала припремљен је и богат културно-уметнички програм који почиње у 18 и траје до 20 сати.

Још садржаја