Актуелно

Градоначелница Сотировски на панел дискусији – Агресија „Милосрдни анђео“ – 25 година од НАТО агресије

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски присуствовала је у Београду панел дискусији коју је организовала Фондација „За српски народ и државу“ основана на предлог председника Србије Александра Вучића. Панел дискусија – Одговорност према истини: Агресија „Милосрдни анђео“ – 25 година од НАТО агресије, привукла је велики број учесника. У присуству чланова Владе Републике Србије, председнице Народне скупштине Ане Брнабић, историчара и угледних званица говорили су сведоци догађаја на Косову и Метохији у време и пре агресије, а међу њима је био и гелерал Војске Југославије у пензији, Нишлија Владимир Лазаревић.

Ово је била јединствена прилика да о догађајима на Косову и Метохији у време агресије НАТО али и пре тога говоре људи који су директни сведоци догађаја и прогона Срба на КиМ. Прилика да се осветли наша нова историја коју треба да пренесемо младим генерацијама како се не би заборавили догађаји о којима морамо да говоримо свакодневно , јер како се чуло и на самом панелу „српска борба за очување Косова и Метохије је наш усуд, наша прошлост, али у великој мери и наша будућност“.

Учесници панел дискусије су били Зоран Анђелковић, професор одбране и заштите, Владимир Лазаревић, генерал војске Југославије у пензији, Даница Маринковић, судија у пензији, Обрад Стевановић, генерал потпуковник полиције у пензији, Александар М. Гајић, аутор документарног филма „Анатомија обмане: Рачак“.

Још садржаја