Актуелно

Приходи у буџету за прва четири месеца већи за 850 милиона у односу на прошлу годину

На 38. седници Скупштине града Ниша одборници су усвојили ребаланс буџета, први у овој години, јер су приходи за 850 милиона динара већи у прва четири месеца ове године у односу на претходну. У односу на текући буџет који је 16,3 милијарди, буџет са ребалансом увећава се на 18,9 милијарди.

Начелница Управе за финансије, Нине Илић, је истакла да су приходи углавном од пореза на имовину и зараде, а очекује да ће буџет бити повећан и захваљујући продаји градских земљишта, за која већ постоје заинтересовани.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је поручила да у овом тренутку у буџету има 850 милиона више пара у прва четири месеца и постоји јасан и оправдан разлог због чега се буџет повећава. Новац од увећаног буџета биће искоришћен за завршетак започетих вртића, пијаца, изградњу кванташа, уређење спортских терена , месних заједница, амбуланти.

Додала је да град добро планира буџет и да се и до сада добро планирало, а то показује и његова реализација, више од 93 посто и у приходима и у расходима.

Говорећи о буџету председник Скупштине доц др. Бобан Џунић је казао да је највеће увећање код Канцеларије за локални економски развој за реализацију програма изградње према програму Дирекције за изградњу града.

Још садржаја