Актуелно

Бесплатан превоз за старије од 65 година од 1.маја

Све особе старије од 65 година оствариће право на бесплатан превоз, одлучило је на седници Градско веће. Овом одлуком број становника који имају право на превоз биће повећан за 18.000 Нишлија, а укупан број суграђана који имају право на ову повластицу је повећан на око 100.000.

Број корисника старијих од 70 година који су бесплатно користили услуге превоза био је 37.800.

Градоначелница је истакла да је Град Ниш финансијски ојачао тако да је сада у могућности да помогне најстаријим суграђанима на овај начин. Додала је да ће Град, како финансијски буде стабилнији, помагати и осталим категоријама становника.

Картице за коришћење превоза грађани који остварују то право моћи да подигну од 25.априла на шалтерима Дирекције за јавни градски превоз у свим градским општинама.

Право на бесплатан превоз имају, поред основаца, средњошколаца и лица старијих од 65 година, и носиоци права на породичну инвалиднину, цивилни инвалиди, лица оболела од рака, слепа и слабовида лица, глува и наглува лица, ученици са сметњама у развоју, корисници услуга Центра „Мара“, труднице, добровољни даваоци крви, дупли близанци, свако треће, четврто и наредно дете до понулетства, лица оболела од аутизма са претиоцима као и грађани са утвђеним телесним оштећењем.

Градско веће је усвојило и одлуку о уклањању четири дивље депоније у градским општина Црвени Крст и Палилула уз подршку Министарства за заштиту животне средине које је са Градом потписало уговор о суфинансирању пројекта „Зелено и чистио“. У плану је и повезивање општина Сврљиг , Гаџин Хан и Мерошина како би заједнички аплицирали ка великим фондовима ЕУ са пројектима који су од значаја за грађане и урбани развој средина. Донета је и одлука да у оквиру Новог Ниша инвеститор изгради недостајаћу инфраструктуру, вртић и спортске терене.

Још садржаја