Актуелно

Почело уређење кварта код Нишаве, сређују се улице, паркинг и зеленило

Реконструкцијом улице Народних хероја између ОШ „Свети Сава“, истоименог парка и Нишаве у ГО Медијана, почело је уређење кварта поред Нишаве. Радове је обишла градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима и председником ГО Медијана Небојшом Коцићем. Том приликом је разговарала и са станарима, а заједнички договор је да се реконструише још неколико улица, уреди паркинг и међублоковски простор али да се обнови и зеленило. Према речима станара ово је први пут да се град заинтересовао за проблеме са којима се они срећу више од 50 година.

Градоначелница Сотировски је истакла да је у на пријему грађана договорена реконтрукција неколико улица у кварту, Народних хероја, Криви вир, Криве ливаде и Електронске. Додала је и да ће градске власти учинити све што је у њиховој моћи да изађу у сусрет мештанима овог кварта и реше проблем недостатка паркинга, али и да ће уредити међублоковски простор и зеленило.

Небојша Коцић је додао да је ГО Медијана највећа општина са највећим бројем становника и да се у сарадњи са градом труде да сваки део општине буде уређен.

Мирослав Ђокић, градски већник, је нагласио да ће што пре кренути са уређењем овог кварта како би створини бољи услови за живот суграђана. Са њим се сложио и Иван Грмуша, директор Завода за урбанизам Ниш који је истако да град наставља да гради зеленије, лепше и боље место за суграђане.

Још садржаја