Актуелно

Нове повластице за нишке борце

На седници Савета за рад са борачким удружењима усвојена је иницијатива за бесплатна паркинг места за борце на више од десет најважнијих локација у граду поред здравствених установа и важних институција. Борци ће моћи да користе ова места уз одговарајућу налепницу на аутомобилу, а у зависности од тога где се паркинг место налази моћи ће на њему да оставе ауто један или два сата.

Према речима градоначелнице Ниша Драгане Сотировски ово је само још једна у низу повластица коју је Град обезбедио за борце у договору са њима. Раније је усвојен њихов предлог да рачуни за комуналне трошкове односно рачуне за утрошену воду и одвоз смећа, буду умањени за 20 одсто, док борци који су корисници социјалне помоћи имају умањење од 5 до 45 посто на комуналне услуге.

Решавају се и стамбени проблеми породица палих бораца и ратних војних инвалида који већ живе у градским становима, а којима ће Град, ако буду испуњавали услове омогућити да их добију без надокнаде. Дом здравља и Универзитетски клинички центар настављају реализацију потписаног Mеморандума који омогућава приоритет у заказивању прегледа за доносиоце борачких легитимација као и Војна болница за борце војне осигуранике. Борци старији од 65 година добили су, као и остале Нишлије, могућност бесплатног јавног превоза.

Још садржаја