Актуелно

Завршени 57. Филмски сусрети

Доделом награда за најбоља глумачка остварења завршен је овогодишњи 57. Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма.

Гран при „Наиса“ припао је Денису Мурићу за улогу у филму „Златни дечко“.

Награду „Царица Теодора“ добила је Даница Ћурчић за улогу Вукице у филму „Мрак“, „Цар Константин“ додељен је Слободану Боди Нинковићу за улогу Миленка у филму „Комедија на три спрата“.

Повеље за изузетну женску и мушку улогу из Ниша понели су глумица Александра Балмазовић за улогу у филму „Усековање“ и глумац Петар Стругар за улогу у филму „Златни дечко“.

Најбољи дебитант је Стефан Бероња за улогу у филму „Хероји радничке класе“. Награду за женску епизодну улогу добила је Анита Огњановић за улогу у филму „Усековање“, а најуспешнији епизодиста је Александар Ђурица за остварену ролу у филму „Хероји радничке класе“.

Добитник специјалног признања жирија је Павле Менсур за улогу у филму „Усековање“. Најбољи страни глумац је Ксенија Маринковић која је тумачила лик Наде у филму „Небеса“.

О наградама је одлучивао жири у саставу Хаџи Петар Божовић, Душан Премовић и Бранкица Зорић Васовић, председница. У такмичарској конкуренцији приказано је 14 филмова.

Покровитељи фестивала су Град Ниш, Министарство културе и информисање и Филмски центар Србије.

Још садржаја