Актуелно

Завршен трећи циклус замене индивидуалних ложишта

Поделом уговора завршен је трећи циклус доделе субвенција за замену индивидуалних ложишта у 35 нишких домаћинстава која ће своје домове од сада загревати на еколошки прихватљив начин користећи гас, пелет или ће бити у систему даљинског грејања.

Уговоре корисницима субвенција уручила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски која их је замолила да мотивишу и своје комшије, да их охрабре да се јаве на следећи позив и да замене своје изворе топлоте прихватљивијим начином грејања.

Замену индивидуалних ложишта финансирали су Министарство заштите животне средине и Град Ниш. Прошле и ове године у 182 домаћинства угашена су ложишта на чврсто и еколошки неприхватљиво гориво.

Домаћинство Сање Васић користило је за огрев дрва, а убудуће ће користити гас. Уверена је да ће грејање на гас бити економичније за њену породицу.

Славољуб Раденковић и његово домаћинство замениће дрва пелетом. Он напомиње да износ субвенције за његово домаћинство у значајној мери смањује укупне трошкове и да им је помоћ омогућила да промене досадашњи начин грејања.

Још садржаја