Актуелно

Вакцинација страних држављана у Нишу

Обиласком вакциналног пункта у Чаиру, градоначелница Ниша Драгана Сотировски уверила се да је пријем страних држављана на високом нивоу и да њихова вакцинација тече без застоја.

Вакцинација македонских држављана који раде у компанијама те земље организована је у сарадњи привредних комора које су чланице Коморског инвестиционог форума Западног Балкана чији је члан Регионална привредна комора у Нишу.

Радује нас што страни држављани, махом из Северне Македоније, долазе у Ниш и добијају бесплатно вакцине, рекла је градоначелница Ниша.

И страни држављани који воде компаније у Нишу, истиче градоначелница, схватили су значај вакцинације, до сада се пријавило више од 500 радника различитих компанија и са организованом вакцинацијом у тим колективима и домаћим компанијама почињемо од понедељка.

Грађани се масовно јављају Граду Нишу који хоће да се организовано вакцинишу и то је одличан податак, напоменула је градоначелница Ниша и још једном позвала све суграђане да се у што већем броју пријаве или Граду Нишу или Дому здравља за вакцинацију.

Она је подсетила да су организованом акцијом вакцинисани становници више од 20 нишких села, возачи и кондуктери градског превоза, касирке, запослени у основним, средњим школама и на Универзитету, Градској управи, јавно-комуналним предузећима и установама, ромским махалама.

Епидемиолошка ситуација у Нишу је и даље тешка, а Драгана Сотировски најављује сусрет са угоститељима, представницима туристичких агенција и туристичким водичима како би им, уколико то финансијске могућности дозволе, град помогао у превазилажењу тешке ситуације због забране рада.

До сада је у Нишу дато око 110.000 доза вакцина.

Још садржаја