Актуелно

У Нишу отворена подручна јединица Агенције за спречавање корупције, друга у Србији

У Нишу је на иницијативу Града отворена Подручна јединица Агенције за спречавање корупције, друга у Србији ван Београда. Канцеларију су отворили градоначелница Ниша Драгана Сотировски и директор Агенције за спречавање корупције Дејан Дамњановић.

Градоначелница Ниша је истакла да је ова канцеларија пример децентрализације и представља још један корак у борби против корупције. Сарадња између града и Агенције је и до сада била на високом нивоу, она ће се наставити и заједно ће учинити све да се искорени корупција, при чему је превентивно деловање јако важно. Један од циљева је и развијање свести о сузбијању корупције.

Дејан Дамњановић, директор Агенције је нагласио да је њихова надлежност да контролишу имовину и приходе јавних функционера, спрече сукобе интереса и непотизма, контролишу финансирање политичких активности политичких странака, а од недавно мотре и на лобирање.

Дамњановић је додао да су функционери у обавези да подносе извештаје с којом имовином долазе на функцију, али и чиме све располажу кад напусте јавну функцију.

Канцеларији ће моћи да се обраћају и грађани из других градова у околини, налази се у улици Милојка Лешјанина 26 и отворена је сваког радног дана од 7.30 до 15.30 сати.

Још садржаја