Актуелно

Свечаном службом, предајом лабарума градоначелници Ниша и литијама настављено обележавање градске славе

У цркви „Светог Цара Константина и царице Јелене“, у присуству градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, бројних званица и гостију настављено је обележавање славе града Ниша. Свечану службу Царске вечери служио је епископ нишки Арсеније који је традиционално домаћину славе, градоначелници Сотировски, предао лабарум на коме је Христов монограм.

Под крстом на овом монограму Цар Константин извојевао је највеће победе и слободу за хришћанску веру, рекао је епископ Арсеније. Предајући вам овај барјак са знаком победе желим да он од нас одагна све зле силе које су се надвиле над нашим народом и државом, и да нам да снаге да истрајемо на правом путу, казао је епископ.
Градоначелница Сотировски је поручила да је почаствована што у име свих Нишлија прима лабарум и казала да су нам слога и саборност сада неопходни како би превазишли сва искушења. Нека нам наши заштитиници свети Цар Константин и његова мајка царица Јелена подаре неопходну снагу као и мудрост и истрајност, казала је Сотировски.

У наставку су свештенсво, руководство града, званице и гости као и велики број Нишлија, учествовали у литијама које су се кретале од цркве у парку „Свети Сава“, преко булевара Немањића, нишке Топлане и поново до парка.

Још садржаја