Актуелно

Свечано отворени 58. Филмски сусрети 

Традиционалним пријемом градоначелнице Ниша Драгане Сотировски за глумце у Официрском дому, предајом кључева Града, уручењем награде „Павле Вуисић“ и ватрометом почео је 58. Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма на препуној Летњој позорници у Тврђави.Фестивал се завршава 1.септембра доделом награда. 

Пожелевши добродошлицу глумцима на Фестивалу глумачких остварења домаћег играног филма, градоначелница Ниша предала је кључ Града председници жирија Нади Блам која је свечано отворила фестивал.  Кључ града је ваш, Тврђава је ваша, град је ваш рекла је градоначелница Сотировски  предајући кључ Града председници жирија.   

Отварајући фестивал Нада Блам је поручила да фестивал прође у слављу и весељу, да публика ужива у добрим филмовима који су снимљени у Србији између два Фестивала и улогама младих глумаца који долазе.  Председник Удружења филмских глумаца Србије Растко Јанковић уручио је Награду за изузетан допринос уметности глуме у домаћем филму „Павле Вуисић“ глумици Мирјани Карановић.Она је награду за животно дело посветила свом колеги Бранку Цвејићу Цвеји, који је, како је казала, од почетка каријере био са њом и који је био диван сарадник и пријатељ. 

Пре свечаног отварања 58. Филмских сусрета приређен је пријем за глумце и госте у Официрском дому где је градоначелница Ниша Драгана Сотировски у име Града уручила поклон Мирјани Карановић, слуку нишког академског сликара Милорада Пенкова.  У наредних седам дана публика у Нишу у званичној конкуренцији моћи ће да погледа 14 филмова.

Још садржаја