Актуелно

Ниш је град који се јако и снажно развија

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је са министром унутрашње и спољне трговине Томиславом Момировићем обишла две домаће фирме које послују у Нишу „Милк Хаус“ и „Унијапак“ а које запошљавају велики број радника и својим производима су присутне на домаћем и на тржишту земаља у региону.

Градоначелница Сотировски је истакла да је број запослених подигнут и износи 91.000 радника док је број незапослених пао на нешто више од 18.000. Уз подршку Владе и председника Александра Вучића ради се на стварању доброг амбијента за инвеститоре, а план Града је да комунално опреми индустријску зону од 200 хектара за све који желе да покрену производњу у Нишу .

Министар Момировић је истако да је Ниш град који се јако и снажно развија. Посебно је истако да му је драго да Отворени Балкан даје конкретне резултате на терену јер нишке компаније извозе своје производе у Северну Македомију без вишеграничних процедура.

Момировић је додао да је са градоначелницом Ниша разменио идеје како да помогну младим привредницима.

Градоначелница Ниша Сотировски и министар Момировић су се састали и са представницима Регионалне привредне коморе Ниш и Клубом привредника Ниш са којима су имали садржајан састанак.

Током боравка у Нишу министар Момировић је са градоначелницом Сотировски обишао и Археолошко налазиште Медијана.

 

Још садржаја