Актуелно

Словеначки амбасадор у Нишу

Много је области где са Амбасадом Републике Словеније у Београду Ниш може заједнички да ради, оценила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски после разговора у Градској кући са Његовом екселенцијом амбасадором те земље Дамјаном Бергантом.

Наш повољан пословни амбијент може бити привлачан за словеначке инвеститоре које ћемо повезати са нашом Канцеларијом за локални економски развој или Развојном агенцијом Србије, казала је она.

Поједине словеначке фирме већ су купиле земљу у Нишу и околини, а авио-линија која нас повезује је шанса за развој привредне и туристичке сарадње Ниша и словеначких градова.

Она је упознала Његову екселенцију да је Ниш отворен за нове инвестиције и отварања почасног конзулата њихове земље у Нишу где већ раде друштва грађана који живе овде, а пореклом су из Словеније.

Његова екселенција амбасадор Словеније рекао је да његова земља подржава Србију на европском путу и да ће и интензивно радити на томе.

Он је потврдио заинтересованост словеначких предузећа за проширење своје делатности и инвестирање посебно на југу Србије.

Напоменуо је да у Србији већ послује око 1.500 привредних субјеката.

Још садржаја