Актуелно

Апел за рационалну потрошњу воде

Услед повећане температуре ових дана, умногоме је повећана и потрошња воде. У таквим условима ЈКП „Наиссус“ Ниш, апелује на рационалну потрошњу воде.

Ове недеље бележимо стално повећање потрошње тако да је претходног дана у одређеним деловима дана забележено 1.350 литара у секунди, док је пресечно мерена потрошња у границама 1.050 до 1.100 литара у секунди.

Молимо наше суграђане да буду солидарни и користе воду за основне потребе, а никако за заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила и друго неконтролисано трошење посебно, наглашавамо, у термину од 18 до 22 часа, када настају велика истакања. У ситуацији овако нерационалне потрошње воде долази до смањеног притиска и краткотрајних прекида у снабдевању на рубним деловима града.

Сва изворишта су стабилна, воде има довољно, али систем није пројектован да у тренутку екстремне потрошње задовољи потребе код свих корисника, посебно оних у вишим деловима града.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима гарантовало уредно водоснабдевање.

ЈКП „Наисус“

Још садржаја