Актуелно

Први радни састанак градоначелника четири највећа града у Нишу

Градоначелници четири највећа града у Србији, Београда, Новог Сада, Крагујевца и Ниша као града домаћина са сарадницима, разговарали су на радном састанку о бројним темама функционисања великих градова и сагласили се да такви сусрети постану традиционални.

Градоначелници Београда Александар Шапић, Новог Сада Милош Вучевић, Крагујевца Никола Дашић и градоначелница Ниша Драгана Сотировски покренули су нову етапу сарадње од које ће, како је истакнуто, корист имати грађани, која ће допринети равномерном регионалном развоју и која ће помоћи и местима из окружења да се развијају.

Циљ радног састанка је да се разменом искустава и примерима добре праксе убрза рад локалних администрација, да се грађанима обезбеди квалитетна услуга и да се кроз партнерску сарадњу са Владом Републике Србије убрзају процедуре у којима учествују градови, министарства, републичка јавна предузећа и институције.

Учесници радног састанка сагласили су се да се сарадња развија и на ресорном нивоу кроз редовне консултације, размену информација и примену решења која су потврђена у пракси као оправдана.

Градоначелница Ниша захвалила је Шапићу, Вучевићу и Дашићу што су се са својим сарадницима одазвали позиву града домаћина.

Још садржаја