Актуелно

Поводом Дана победе положени венци на Споменик страдалим совјетским војницима

Уочи Дана победе над фашизмом положени су венци на Споменик страдалим совјетским војницима у Другом светском рату, који је подигнут у част црвеноармејаца који су страдали 7. новембра 1944. године. Венце су положили представници Амбасаде Русије у Србији , Руско – српско хуманитарног центра и припадници борачких удружења као и потомци страдалих војника. У име Града венце су положили градоначелница Драгана Сотировски, председник Скупштине града Ниша доц. др Бобан Џунић и градски већник Ненад Станковић.

Споменик погинулим совјетским војницима подигнут је 2022.године и доказ је неговања заједничких вредности и чување истине о догађају који је познат као „Нишки инцидент“.

Градски већник Ненад Станковић је истакао да на овај начин одајемо признање свима који су дали своје животе у борби против фашизма. Додао је да ће се и ове године на сам Дан победе одржати марш „Бесмртног пука“ у граду.

Олег Дунаевски, први секретар Амбасаде Русије у Београду је истакао да му је драго што заједничку историју дели са братским српским народом. Истакао је да наша два народа повезује иста вера али и заједничка историја и култура.

Још садржаја