Актуелно

Потписан петогодишњи Споразум о сарадњи са Шарм ел Шеиком

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски потписала је у Шарм ел Шеику са гувернером Јужног Синаја Халедом Фудом Садиком Мухамедом, у присуству амбасадора Србије у Арапској Републици Египат Мирославом Шестовићем, Споразум о сарадњи у области туризма, образовања, науке, здравства, спорта и културе између Ниша и тог египатског града.

Споразум је потписан уз сагласност Министарства иностраних послова Републике Србије и на снази је наредних пет година.

Градоначелница Ниша добила је кључ њиховог града. Статуа цара Константина налазиће се у њиховом музеју, а Симбол мира и заштитни знак њиховог града налазиће се у Нишу.

Домаћини су јој саопштили њихову заинтересованост за студирање њихових студената на нишком Медицинском и Електронском факултету, са НТП-ом у склопу Smart City система који Шарм ел Шеик припрема и где би се укључиле наше фирме које раде у НТП-у. О томе је потписан и споразум са домаћином.

У Египту се ови састанци тумаче као припремни уочи сусрета председника Србије Александра Вучића и председника Египта Абдела Фатаха ел Сисија.

Делегацију Ниша чине представници града, Регионалне привредне коморе и нишки привредници, Туристичке организације Ниш, Аеродрома Србије, Научно-технолошког парка, Сокобање са којом Шарм ел Шеик жели интензивнију сарадњу, туроператери.

1 Comment

Comments are closed.

Још садржаја