Актуелно

Почео фестивал балканског културног простора ,,Театар на раскршћу“

У Народном позоришту у Нишу почео је четврти фестивал балканског културног простора „Театар на раскршћу“. Фестивал је отворио државни секретар у Министарству културе Миодраг Ивановић. Публику и учеснике фестивала поздравио је и Спасоје Ж. Миловановић, директор фестивала и управник Народног позоришта Ниш.

„Театар на раскршћу“ окупља позоришта са балканског простора што га чини другачијим и јединственим. Ове године поред позоришта из Србије на Фестивалу учествују и позоришта из Хрватске, БиХ-Републике Српске, Црне Горе и Словеније.

Миловановић је истакао да је част да Народно позориште у Нишу може у оквиру овог Фестивала да угости читав низ позоришних стваралаца, читав низ великих позоришних имена и да се нишка и публика из читавог региона упозна са великим позоришним представама.

Додао је да „Театар на раскршћу“ од ове године има статус манифестације у области културе од значаја за Град Ниш што значи да је заживео јер је добио институционалну сигурност.

Поред „Магбета“, љубитеље позоришта очекују и представе „Шкртац“, „Ноћна фрајла“, „Покојник“, „Лепа Вида“, „Госпођица“ и на крају Декамерон, који ће бити одигран у част награђених.

Отварању фестивала у име Града Ниша присуствовала је Адриана Анастасов, градска већница ресорно задужена за културу. Фестивал траје до 10. септембра.

Још садржаја