Актуелно

„Филип Морис“ обележио 20 година од приватизације, најављено 200 нових радних места

„Филип Морис Оперејшенс“ свечано је обележио у присуству високих званичника и премијерке Владе Србије Ане Брнабић 20 година од приватизације Дуванске индустрије Ниш. Свечаности је присуствовала и градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Генерални директор компаније Јацек Олчак је на свечаности најавио отварање новог погона у оквиру фабрике „Филип Морис“ у Нишу у шта ће додатно бити уложено још 100 милиона долара а који ће упослити преко 200 нових радника.

Премијерка сматра да је инвестиција коју „Филип Морис“ планира веома значајна посебно у овом тренутку и тренутној економској ситуацији у Европи. Додала је да дубоко верује да наша земља има креативне, талентоване људе, и добро образоване, нарочито на пољу технологије, са јако добрим и све јачим истраживачким институтима.

Брнабић је посебан акценат ставила на Ниш који види као један од најјачих научно- технолошких центара што је потврдио и Научно-технолошки парк у коме тренутно послују 54 фирме са 600 запослених. Додала је да је ће држава уложити још 20 милиона динара за проширење НТП-а и изградњу нове зграде у којој ће бити још 1000 нових радних места за младе људе на пољу нових технологија и иновација.

Александар Јаковљевић, генерални директор компаније „Филип Морис“ за југоисточну Европу подсетио је да је компанија „Филип Морис“ један од највећих извозника у Србији. Само од 2020.године компанија је уложила пет милиона долара за подршку малих компанија и финансирање 57 пројеката.

Још садржаја