Актуелно

Отворено рециклажно двориште у насељу Црвена звезда

На путу за Габровац код Природно-математичког факултета у Градској општини Палилула отворено је рециклажно двориште где ће се бесплатно, на организован и системски начин одлагати и селектовати отпад.

Ово је друго рециклажно двориште у Србији где се на организован и системски начин одлаже и селектује отпад. Ту локацију обишли смо пре неколико месеци, затекли велику депонију за коју раније није било лека, а у улици Душана Поповића поред ромске махале суочили смо се са огромним сметлиштем. Уредили смо и озеленили и тај простор. Добар пример да се све може када постоји договор и када се он поштује, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Градски већник Мирослав Ђокић је казао да постојање рециклажног дворишта у насељу Црвена звезда смањује могућност бацања отпада на јавним површинама и стварања нових депонија чиме се угрожава градска животна средина са околином.

Он је рекао да је ЈКП „Медиана“ сметлишта у улици Душана Поповића озеленила, уредила и да насеље у овом делу изгледа потпуно другачије у односу од пре неколико месеци.

Вршилац дужности директора ЈКП „Медиана“ Иван Михајловић је подсетио да је то предузећа годишње са дивље депоније на том месту извозило 3.600 кубних метара отпада што је више од половине отпада које се извезе редовним програмом уклањања дивљих депонија.

За два месеца у рециклажном дворишту прикупљено је око 900 кубних метара разног отпада, указао је Михајловић и оценио да је то податак који указује на оправданост тог пројекта.

Још садржаја