Актуелно

Отворен почасни конзулат Републике Пољске у Нишу

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски, помоћница министра спољних послова Србије Вера Вукићевић, Његова екселенција амбасадор Пољске Рафал Перл и почасни конзул Оливера Синђелић отворили су почасни конзулат те земље у Нишу.

Синђелић је први почасни конзул Пољске у Србији и шести почасни конзул у Нишу.

Градоначелница Ниша захвалила је Његовој екселнцији што је нама пријатељска Пољска изабрала управо Ниш за седиште и првог почласног конзула у Србији.

Ниш постаје дипломатски центар овог дела Србије, оценила је помоћница министра спољних послова Србије.

Пре свечаног отварања почасног конзулата у улици Војводе Танкосића, градоначелница Ниша разговарала је у Градској кући са Његовом екселенцијом о унапређењу сарадње два пријатељска народа.

Ниш је отворен град кога желимо да представимо и промовишемо у различитим деловима света, казала је Драгана Сотировски и предложила наставак поступка повезивања Ниша и пољског града Познања који је већ започет.

Ниш има велику будућност, рекао је Перл и истакао важност југа Србије са великим потенцијалом за развој.

Саговорници су се сагласили да постоје заједничке теме и области за унапређење сарадње као што су инвестиције, образовање, наука, култура.

Разговорима је присуствовала помоћница градоначелнице Ниша за међународну сарадњу Јована Митић и почасни конзул Пољске у Нишу Оливера Синђелић.

Још садржаја