Актуелно

Отворен новоизграђени вртић у насељу Девети мај

У насељу Девети мај у градској општини Палилула отворен је новоизграђени вртић који ће моћи да прими више од 120 малишана од јаслене групе до предшколског узраста.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски, која се са сарадницима придружила заједничком плесу са децом ЈПУ „Пчелица“, захвалила је мештанима на стрпљењу до завршетка велелепног објекта, Фондацији Ђоковић која је опремила вртић намештајем, играчкама и књигама, а сарадницима на упорности и свему што су чинили да рокови изградње буду краћи.

Она је рекла да Град Ниш планира изградњу вртића на Пантелеју, Леденој стени и Трупалу.

Обрадовала ме је вест да је тренутно на чекању још 450 малишана што је три пута мање него пре две године, напоменула је Драгана Сотировски и навела да је Град Ниш у изградњу вртића, површине око 800 квадратних метара, уложио 44 милиона динара.

За нас не постоји разлика између града и села, градских и приградских насеља, наш циљ је да свим грађанима обезбедимо једнаке услове за живот, истакла је градоначелница Ниша и подсетила да се у насељу Девети мај ради на водоводној мрежи у 10 планираних улица и да је потписан уговор за изградњу цркве.

Вршилац дужности директора ЈПУ „Пчелица“ Светлана Митић рекла је да ће се вртић звати „Цветић“ где ће у лепом објекту одрастати нове генерације малишана.

У програму отварања новог вртића учествовала су деца ЈПУ „Пчелица“ и Гоца Тржан.

Средином априла ове године у Брзом Броду отворен је новоизграђени вртић „Бродић“.

Још садржаја